Chinese marathonkampioene wordt acht jaar geschorst

De Chinese marathonloopster Wang Jiali krijgt een schorsing van acht jaar, nadat ze voor de tweede keer met doping betrapt is. De 31-jarige atlete is afgelopen jaar nationaal kampioene op de marathon geworden. Bij een controle in augustus (‘out of competition’) is ze positief getest op epo. In 2013 is Wang Jiali al eens twee jaar geschorst na afwijkingen in haar zgn. biologische paspoort. Ze krijgt nu naast haar schorsing ook een boete opgelegd door de Chinese atletiekbond van ongeveer 5000 euro. Haar coach Lyu Qiang wordt levenslang geschorst.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>