Alex Kibet wint halve in Doha; geen start Mo Farah

De halve marathon in Doha wordt gewonnen door de Keniaan Alex Kibet met 1.01.53 u. Hij herhaalt zijn zege van vorig jaar. Veelvoudig Olympisch- en wereldkampioen Mo Farah heeft zich op het laatste moment afgemeld in Qatar met achillespees-problemen. Hij doet nog wel een warming-up, maar hij start niet. De Duitse marathonrecordhouder Arne Gabius is uitgestapt. Hij staat op de deelnemerslijst van de Boston-marathon. Tweede bij de mannen wordt de Keniaan Benard Korir (62.07) en derde de Brit Chris Thompson (63.03).

Ook bij de vrouwen komen er geen internationale toptijden op de klok. De Amerikaanse Allie Kiefer wint met een behoorlijke voorsprong met 1.10.40 u., voor Gemma Steele (GB) en Faith Chepkoech uit Kenia. Kiefer is vorig jaar verrassend vijfde geworden in de New York City-marathon. Er zijn diverse afstanden in Doha. Er is een goede prestatie van de Britse Eilish McColgan, die de 10 kilometer wint met een nieuw persoonlijk record van 31.53 min.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>