Winnares Sado moet braken tijdens Xiamen marathon

Fatuma Sado uit Ethiopië heeft de Xiamen-marathon in China gewonnen met 2.26.41 u. De 30.000 deelnemers bij deze wedstrijd krijgen te maken met zware regenbuien. De 26-jarige Sado is zeer ervaren op de klassieke afstand. Op haar erelijst staan o.a. overwinningen in de marathons van Hamburg, Los Angeles, Peking en Warschau. Ook in Xiamen heeft ze al eerder gewonnen in 2013.
Na 38 km. heeft Sado een comfortabele voorsprong van enkele minuten op de concurrentie uit Ethiopië. Ze krijgt het echter zichtbaar moeilijk. Een paar honderd meter voor de eindstreep moet ze nog even stoppen om over te geven. Haar zege komt echter niet in gevaar door maagproblemen. Hirut Alemayehu (Eth.) wordt tweede op ruim 3 minuten achterstand.

Bij de mannen is er ook een Ethiopisch podium. Het is wel verrassend dat de 22-jarige Dejene Debela de eerste plek pakt (2.11.22). Hij is vorig jaar vierde geworden in Eindhoven (2.07.10). Achter hem eindigen twee landgenoten met een grotere reputatie: Tariku Bekele (2.11.29) en Ayele Absero (2.11.33), die een zeer snel persoonlijk record heeft van 2.04.23 u. De beste Chinezen zijn Li Chunhui (2.19.08) en Jiao Anjing (2.46.20

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>