Spaanse loopster overlijdt nadat ze door golf in zee komt

Een Spaanse vrouw van middelbare leeftijd is bij het hardlopen om het leven gekomen, toen ze door een golf in zee terrecht kwam. Het ongeval heeft plaatsgevonden in San Juan de Nieva ten westen van Gijon in Asturië. Spanje is in het weekeinde op diverse plaatsen geteisterd door noodweer. De loopster was met een vriend aan het trainen voor de marathon van Sevilla. Beide werden in zee gesleurd. De man kon uit het water komen en hulpdiensten alarmeren. Hij en een politieman en een brandweerman kwamen bij hun reddingspoging nogmaals door een golf in de zee terecht. Ze werden gered door een inmiddels gearriveerde helikopter en collega’s, die ook de vrouw vonden. Twee mannen raakten lichtgewond. Het slachtoffer werd nog een uur gereanimeerd, maar ze is toch overleden. Het ongeval heeft plaatsgevonden op een pier (golfbreker).

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>