Rennen voor het leven

Jens Voigt wilde zeven marathons in evenveel dagen lopen voor het goede doel. Onze verslaggever liep een dag met de oud-profwielrenner mee.

Jens Voigt (46) beent deze vrijdagochtend een Berlijns café binnen alsof hij elke herinnering aan de marathons van de voorbije dagen aan de wind heeft meegegeven; op zevenmijlslaarzen en met een rimpelloze tred. Hij liep de klassieke afstand al drie keer en moet er nog vier, ‘Marathon Madness’ heeft hij zijn actie genoemd. Voigt wil er geld mee inzamelen in de strijd tegen kanker. Deed hij vorig jaar ook, toen hij net zo lang tegen de Teufelberg in zijn achtertuin opfietste tot hij 8.848 hoogtemeters had gemaakt, gelijk aan de top van Mount Everest. Ruim 26 uur ploeteren door sneeuw en kou leverde toen meer dan 30.000 euro op. Dat verdiende een vervolg. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>