Enkelblessure Duitse Alina Reh lijkt niet ernstig


foto: Losse Veter

De Duitse loopster Alina Reh (20) heeft veel succes gehad in 2017, maar kort voor de kerstdagen raakt ze geblesseerd. Bij een training in het bos gaat de atlete door haar enkel. Het lijkt echter niet ernstig te zijn, want Reh is optimistisch over het herstel. Voordat ze binnenkort weer begint met de trainingen zal nog een onderzoek volgen in het ziekenhuis in Ulm.

In plaats van hardlopen is het veertien dagen aquajoggen en fietsen, meldt Reh. Ze heeft afgezegd voor de Silvesterlauf in Bietigheim, waar ze een paar keer heeft gewonnen. “Maar over een paar dagen kan ik gewoon weer beginnen met de looptraining”, klinkt het vol vertrouwen. Reh is genomineerd door de Europese bond als atlete van de maand na haar titel op het EK-cross in Samorin (onder 23 jaar).

Lange afstanden
Haar trainer is Jürgen Austin-Kerl. Ze werkt part-time in de supermarkt van haar moeder. De Duitse is op alle toernooien geweest in 2017. Op de WK in Londen is de 20-jarige atlete vooral om ervaring op te doen (zeventiende op de 5000 meter). Op de EK onder 23 jaar in Polen is er zilver op de 5000 meter. “De Europese kampioenschappen in Berlijn zijn dit jaar mijn grote doel”, zegt de loopster. Ze kan zich op de 5000 meter plaatsen, maar de 10.000 meter behoort ook tot de mogelijkheden. Ze heeft aanleg voor de lange afstanden. Vorig jaar heeft ze 31.38 min. op 10 kilometer en 1.11.21 u. op de halve marathon gelopen. Dan komen er natuurlijk vragen over een eventuele marathon in de toekomst. “Dat is wel zwaar, maar dat vind ik juist een uitdaging”.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>