Hoe is het met…. Urta Rozenstruik

In de rubriek ‘Hoe is het met…’ gaan we op zoek naar bekende sporters uit het verleden. Deze week Urta Rozenstruik (op de foto rechts), die de overstap maakte van atletiek naar bobsleeën: “Wat bezielt je.. ja dat dacht ik toen ik eraan begon.”

Veel bobsleeërs beginnen hun carrière als atleet, zo ook Rozenstruik. Ze heeft zelfs een bronzen medaille veroverd op de nationale indoorkampioenschappen 60 meter sprint in Gent. Twee jaar later koos ze toch voor een totaal andere richting. “Ik deed aan atletiek en werd toen gevraagd om in de bobslee te gaan”, vertelt de 42-jarige inwoner van Amsterdam. Zo’n overstap komt dus wel vaker voor, maar dat neemt niet weg dat het een opvallende carrièreswitch is. “Wat bezielt je.. ja dat dacht ik ook toen ik eraan begon. Uiteindelijk was het zo leuk. De adrenaline, entourage en de sport zorgden gewoon voor een hele mooie tijd.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>