Julien Wanders wint in Houilles met Zwitsers record

Bij de 46e editie van de Corrida de Houilles in het noordwesten van Parijs is de 21-jarige Zwitser Julien Wanders de overtuigende winnaar. Met 28.02 min. verbetert hij zijn eigen nationale record op de 10 kilometer met elf seconden. Vooraf wordt een duel verwacht met de Keniaanse favoriet Cornelius Kangogo, maar die heeft direct al geen antwoord op de snelle opening van de Zwitser. Kangogo -drievoudig winnaar- wordt uiteindelijk vierde met 28.53 min.

Wanders houdt woord en vanaf de start rent hij naar voren. De enige loper die nog weer kan aansluiten is Jemal Ymer Mekkonen, die ook kopwerk doet. De Ethiopiër wordt uiteindelijk tweede op een seconde. Yoann Kowall is de eerste Fransman met 28.54 min. Julien Wanders (Geneve) heeft overigens ook een Frans paspoort (en Franse wedstrijdlicentie). Hij gaat nu weer op trainingsstage naar Kenia om zich voor te bereiden op twee halve marathons: op 11 februari in Barcelona en op 25 maart in Valencia (WK). Bij de vrouwen wordt de Franse wegwedstrijd gedomineerd door Kenia; snelste atlete is met behoorlijke voorsprong Stacey Ndiwa met 31.36 min.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>