Duitse Silvesterlopen: Konstanze Klosterhalfen wint in Trier

Konstanze Klosterhalfen gaat op herhaling bij de Silvesterlauf in Trier. De 20-jarige atlete uit Leverkusen sluit een bijzonder goed jaar af met de winst op de 5 kilometer (15.34). Klosterhalfen heeft toptijden gelopen op 800, 1500, 3000 en 5000 meter in 2017. Op de EK onder 23 jaar wint ze goud op de 1500 meter. De succesvolle steepleloopster Gesa Felicitas Krause wordt dertiende met 16.39 min. De 25-jarige Europese kampioene moet er hard voor werken, want ze is net weer met de basistraining begonnen. De Duitse moet niet alleen Klosterhalfen voor laten gaan, maar ook haar landgenotes Katharina Heinig en Jana Sussmann in deze sterk bezette stratenwedstrijd. De 8 kilometer bij de mannen wordt gewonnen door de Marokkaan Zouhair Talbi (23.09).

Bij de Silvesterlauf in Backnang is er een fraaie zege voor 1500 meter-loopster Hanna Klein (32.38 min. op 10 km.). Dat is niet alleen een parcoursrecord, maar ook de tweede plaats op de jaarlijst van 2017. In Bietigheim wordt 11,1 km. gelopen bij de klassieker op Oudejaarsdag. De 23-jarige Simon Boch (Duits kampioen 10.000 meter) wint voor de derde keer met 33.11 min. Er zijn afzeggingen van nationaal marathonrecordhouder Arne Gabius (griep) en Alina Reh (enkelblessure), de Europese crosskampioene onder 23 jaar. De zege bij de vrouwen gaat naar Laura Hottenrott (38.26). Zij heeft afgelopen oktober haar marathondebuut gemaakt met 2.34.43 u.

Talentvolle generatie
Er is een talentvolle generatie met lopers/sters in Duitsland, die zich op de laatste dag van het jaar nog een keer in het zweet lopen. Zij hebben ook internationale medaille’s gewonnen. Miriam Dattke is tweede geworden op de EK-junioren op de 5000 meter. Zij wint de Silvesterlauf in Berlijn.

De 36e editie van de 15 km. van Werl-Soest gaat naar de favorieten Amanal Petros (45.51) en marathonloopster Fabienne Amrhein (53.03). Petros is vooral opgelucht, dat hij hersteld is van een rugblessure. Hij is de Duitse kampioen op 10 km. In het afgelopen jaar heeft hij regelmatig met Simon Boch een duel uitgevochten om de medaille’s. Lisa Oed wint de 10 km. in Frankfurt (36.19). De talentvolle Duitse atlete is de Europese juniorenkampioene op de steeple. In Hannover is de winst voor Fate Tola, die 22e is geworden op de WK-marathon. Sinds 2016 heeft de voormalige Ethiopische de Duitse nationaliteit.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>