Andrea Deelstra kijkt terug op 2017: een na-olympisch tussenjaar


foto: Losse Veter

Het voelde als een “tussenjaar”. En dat is goed, want zo was het eigenlijk ook bedoeld. De piek van dit jaar lag al vroeg, namelijk in april, de marathon van Londen. Hier liep ik gelukkig de limiet voor het EK van volgend jaar, zodat ik mijn eigen “plan A” kan blijven volgen. Ik zeg gelukkig, omdat het na halverwege, vooral door problemen met mijn luchtwegen (reactie op al het moois wat in het voorjaar bloeit) een race tegen mijzelf werd. Daar waar ik wilde strijden met de dames waartegen ik liep, zoals dat ook in een kampioenschap gaat, moest ik de focus verleggen en mezelf positief blijven coachen op alle dingen die wel goed gingen en de doelen die ik nog wel kon halen. Dat bleek een mentale test, welke ik goed doorstaan heb. Mede ook door de ervaringen van vorig jaar (OS) in Rio de Janeiro. Maar ook mede, omdat ik weet wat ik wil en mijn toekomst doelen goed voor ogen bleef houden. Lees verder op AndreaDeelstra.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>