Edna Kiplagat gaat haar titel verdedigen in Boston Marathon

De 38-jarige Edna Kiplagat is er volgend jaar in april weer bij om haar titel te verdedigen in de Boston-marathon. De Keniaanse is nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. Kiplagat heeft al een lange internationale carriere, die in 1996 begint met de WK-junioren in Sydney. Ook dit jaar is ze weer succesvol als winnares van het eindklassement van de World Marathon Majors (WMM). De prijs is nu officieel nadat het onderzoek naar Jemima Sumgong is afgerond. Sumgong is vier jaar geschorst, nadat ze is betrapt op doping (epo) en haar uitslagen zijn geschrapt. Na twee gouden medaille’s heeft Edna Kiplagat dit jaar zilver behaald op de WK en is er een vierde plaats in New York. Na vakantie heeft ze inmiddels de trainingen hervat. Kiplagat zal niet deelnemen aan crosswedstrijden, ook al traint ze in vergelijkbaar terrein. Het is de bedoeling om in februari en maart een paar korte wegwedstrijden te lopen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>