Dafne Schippers: ‘Ik heb dit jaar dan wel de relatie met mijn vriend uitgemaakt, maar die met een coach is toch even anders’

Het kostte Dafne Schippers in 2017 meer moeite afscheid te nemen van haar coach, dan voor de tweede keer wereldkampioen op de 200 meter te worden.Vanwege de absentie van twee concurrentes een gedevalueerde titel? Geenszins, vindt de sprintster. Wie er niet is, telt niet mee.

Met haar nieuwe maatje, de hond Sammie, vredig aan haar voeten gromt Dafne Schippers nog wat na over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nee, die waren niet in 2017, het jaar waarin de sprintster succesvol was met een herhaling van haar wereldtitel op de 200 meter, maar in 2016, het jaar waarin veel misging, maar wel de grondslag lag voor een trainerswissel en een opgefrist sportleven. 2016 was een rotjaar, maar wel één waarop de 25-jarige atlete teruggrijpt om de veranderingen te duiden.Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>