Yuki Kawauchi heeft nu 75 marathons onder 2.20 gelopen

Yuki Kawauchi heeft veertien dagen geleden 2.10.53 u. gelopen in de Fukuoka-marathon; afgelopen weekeinde is hij met een zege in de Hofu-marathon met 2.10.03 u. nog sneller. Zoals altijd geeft de 30-jarige loper alles om nog onder de 2.10 te duiken. Dat lukt net niet. Hij heeft dertien keer onder 2.10 gelopen met 2.08.14 u. als beste tijd. Het marathonfenomeen uit Japan heeft nu wel 75 maal een marathon onder de 2.20 u. gelopen. Daarmee evenaart hij de Amerikaan Doug Kurtis.

Als hij gezond en blessurevrij blijft, zal Kawauchi nog vaak de hardloopwereld verbazen met zijn prestaties. In het begin van zijn carriere is hij in eigen land als een ‘rare snuiter’ gezien, ook al omdat hij niet aangesloten is bij een van de gesponsorde bedrijventeams. Daarnaast werkt de Japanner bijna fulltime op een school, wat voor iemand met zijn sportleven heel lastig en ongebruikelijk is. Inmiddels is de marathonloper een heel populaire publiekslieveling. Hij wordt ook overal in de wereld uitgenodigd. Dit jaar heeft Kawauchi 12 marathons gelopen, met vijf overwinningen (4 keer in Japan en 1 keer in het Noorse Oslo). Hij heeft nu 20 maal een marathon onder de 2.11 gelopen. Alleen de Ethiopiër Tsegaye Kebede staat nog voor hem in het lijstje met 21 maal.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>