Eerste hoogleraar sportpsychologie: ‘Het draait allemaal om de balans’

Een sportpsycholoog wordt steeds gangbaarder, helemaal in de topsport. Groningen heeft daarin een primeur, met de eerste hoogleraar Sportpsychologie: Nico van Yperen van de RUG. Is sportpsychologie echt zo nieuw? ‘Het er bewust mee bezig zijn wel. Maar bijvoorbeeld Willem van Hanegem deed dit in de jaren ’70 ook al, al wist hij dat zelf niet. Hij wilde als trainer zijn spelers zo ontspannen mogelijk laten voetballen. Dat is juist een goed voorbeeld van sportpsychologie’, vindt Van Yperen. Lees verder op RTVNoord.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>