Scandinavisch atletieknieuws; Sarah van der Wielen traint bij Hoedt en Nordstad Moen start in Japan

De Zweedse Sarah van der Wielen gaat bij Honoré Hoedt trainen. Na een operatie moet ze zich voorlopig beperken tot fietsen en aquajoggen, maar ze  kijkt optimistisch naar 2018. Sondre Nordstad Moen wil een heel goed 2017 bekronen met een toptijd in de marathon van Fukuoka. De 26-jarige Noor heeft een maand geleden 59.48 min. gelopen in de halve marathon van Valencia. Anna Emilie Möller (20) is op het laatste moment nog toegevoegd aan de Deense ploeg voor de EK-cross (in totaal 36 atleten). Scandinavische atletiekberichten.


 
Zweedse Sarah van der Wielen kijkt positief naar 2018
De Zweedse Sarah van der Wielen (v/h Lahti) gaat bij Honoré Hoedt trainen. Ze houdt zich momenteel vooral bezig met fietsen en aquajoggen. Na een uitstekende periode vóór de WK wordt het toernooi zelf een grote teleurstelling met een achillespeesblessure. Eerder heeft de atlete in Bydgoszcz op de EK (onder 23 jaar) brons op de 5000 meter en zilver op de 10.000 meter gewonnen. Uiteindelijk is de 22-jarige loopster begin november geopereerd en het herstel gaat nog lang duren. Een beetje joggen is nog niet aan de orde, maar toch kijkt ze met positieve verwachtingen naar 2018. Met atleten van de groep-Hoedt doet ze krachttraining in Nijmegen. Sarah van der Wielen hoopt, dat ze in maart of april weer mee kan doen in kortere wegwedstrijden. Het EK in Berlijn blijft het hoofddoel.
 
Sondre Nordstad Moen start in Fukuoaka-marathon
De Noor Sondre Nordstad Moen (26) heeft grote plannen. Hij wil zondag in de Fukuoka-marathon onder de 2.08 u. lopen. Goede vorm heeft hij zeker. Dit jaar heeft hij al zijn persoonlijke records op de langere afstanden flink aangescherpt met als uitschieter de 59.48 min. in de halve marathon van Valencia. Dat is een maand geleden geweest en daarna heeft Nordstad Moen weer in Kenia getraind. In april van dit jaar heeft hij het Noorse record op de klok gezet met 2.10.07 u. in Hannover. De atleet uit Trondheim is dit jaar de snelste loper op 10 kilometer en halve marathon in Europa en dat wil hij nu ook worden op de hele marathon. In Fukuoka starten o.a. Yemane Tsegay, Stephen Kiprotich, Lani Ruto, Bedan Karoki en Yuki Kawauchi. De weersverwachting is goed.
 
Deense Möller toch naar EK-cross
Anna Emilie Möller is op de valreep toch nog toegevoegd aan de Deense ploeg voor de EK-cross in Samorin. Dit zijn nu in totaal 36 atleten. De 20-jarige loopster is de Europese steeplekampioene onder 23 jaar en de Deense kampioene op de 5000 meter. Zij heeft niet meegedaan bij de Deense crosskampioenschappen en bij de laatste nationale cross in Amager. Zij lijkt nu toch voldoende hersteld van een hamstringblessure voor deelname in Slowakije. Vorig jaar heeft Möller zilver gewonnen bij de junioren op de Europese kampioenschappen cross in Chia. Nu loopt de Deense bij de neo-senioren.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>