Vluchtelingen bouwen mee aan parcours Warandeloop, ‘Leuk, maar het weer valt tegen’

De Warandeloop viert komend weekend haar 59e editie. Dit jaar op een andere locatie: de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De opbouw van het parcours voor de duizenden lopers is dinsdag begonnen. Onder de vrijwillige bouwers zitten vijfentwintig vluchtelingen die in Tilburg wonen.

“Ik vind dit leuk om te doen, want dan kan ik mijn Nederlands verbeteren”, vertelt één van de statushouders genaamd Sif. Hij is 26 jaar en vluchtte twee jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. “Het is gezellig en er zijn vriendelijke mensen. Alleen het weer valt wel tegen”, lacht hij. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>