Brinkman werd uitgekotst nadat hij Schippers van dopinggebruik ‘beschuldigde’


foto: Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF

Jacques Brinkman heeft flink wat pittige reacties te verwerken gehad nadat hij op de Telegraaf een column schreef waarin het leek alsof hij Dafne Schippers van dopinggebruik beschuldigde. In zijn nieuwe column, Deel 2: Geef doping vrij (€), gaat hij nog even verder op het onderwerp. Lees verder op Sportnieuws.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Bas van Dam

  Behalve een zeer klein aantal mensen uit de atletiekwereld heb ik niemand iets horen zeggen over de column van Brinkman. Net als bij alle dopingdiscussies gaat het om een klein aantal direct betrokkenen of belanghebbenden die er “iets” van vinden. Ik denk dat het voor de samenleving een stuk verstandiger is om het geld dat in doping wordt gestoken te steken in controles op alcohol- en drugs gebruik in het verkeer. Gaat natuurlijk nooit gebeuren maar Brinkman heeft natuurlijk wel een punt; wat leveren de controles nu echt op?

 • Weia Reinboud

  Als je Brinkmans redenering op andere gebieden toepast zie je meteen wat een kul hij verkoopt: ondanks alle politie-inzet lukt het niet om het inbreken uit te bannen, dus laten we inbreken vrijgeven.

  • Slecht argument Weia. Een inbreker benadeelt een ander; voldoende reden om inbreken niet vrij te geven. Een atleet benadeelt niemand, als wat nu doping heet wordt vrijgegeven.

   • Dus Ton je benadeelt iemand niet als hij/zij gedwongen wordt middelen te nemen die slecht zijn voor gezondheid en gevaar voor leven kunnen opleveren wil hij/zij nog meedoen voor de prijzen? Het feit dat er altijd mensen zijn die slecht gedrag vertonen is nooit reden om goed gedrag niet meer als de norm te zien

    • En wie krijgen de meeste steun vanuit fans, sponsors en bonden? Succesvolle atleten die een spoor van onderbouwde aantijgingen achterlaten. Als je wint, maakt niet uit wie je beste vrienden zijn, wat ze gedaan hebben/doen, wie jou traint, welk land je daarvoor koos, etc, etc.

    • Bas van Dam

     Sollen met de gezondheid vind ik overigens een vaag argument. Door de goede medische zorg is de gezondheid van dopinggebruikers wellicht zelfs beter onder controle. Ook is dan de vraag waarom zo’n argument alleen voor sporters/doping lijkt te gelden. Ik heb rond mij velen gezien die met hun gezondheid sollen en niet gestraft worden (zelfs beloond voor het harde werken).

    • Quote: “Die benadeelt andere atleten, diegenen die niet met hun gezondheid willen sollen.”

     Deze redenering doortrekkend kun je beweren dat je met kneiterhard trainen ook anderen benadeelt die hierin niet mee willen gaan met het oog op hun gezondheid; denk bv. aan blessures.
     Topsport bedrijven kent nu eenmaal minder gezonde aspecten. Vermijd je deze volledig, dan word je nooit een topsporter.