Abdelkader Benali over hardlopen: ‘Even niks, héérlijk’

Schrijver en theatermaker Abdelkader Benali kreeg als tiener een fascinatie voor hardlopen. Voor de Zevenheuvelenloop, zondag, presenteerde hij een nieuw boek over zijn hobby. Te midden van een stoet lopers die zondag uit Nijmegen vertrekt, Groesbeek aantipt en na vijftien kilometer zwoegen over zeven heuvelen terugkeert in Nijmegen, bevindt zich Abdelkader Benali (41). Hij zal zoals altijd het uiterste van zichzelf vergen. Écht hardlopen, hè. Geen joggen, ben je gek. Dat is sjokken.

Hardlopen is de metafoor van zijn leven. Benali staat nooit stil. Zijn benen malen maar door, evenals zijn gedachten. Hardlopen is ook zijn spiritualiteit, weergegeven in boeken, bundels en columns. Benali loopt, rent, denkt, treedt op, bemint, voedt op, leest voor en gaat tussendoor ook wel eens zitten. Op die momenten van contemplatie schrijft hij onder meer over hardlopen; heel liefdevol. Zijn nieuwste hardloopboek, Asfalt, Zand & Stenen, is vrijdag tijdens de persconferentie van de Zevenheuvelenloop gepresenteerd. Lees hier verder

Tip
Losse Veter magazine
‘Asfalt, zand en stenen’ krijg je nu als abonneegeschenk bij een jaarabonnement op het Losse Veter magazine. Samen slechts €29,95: http://losseveter.nl/aanbieding/

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>