Getaneh Molla verrast favorieten in cross Atapuerca

Bij de cross in het Spaanse Atapuerca verrast Getaneh Molla de favorieten met zijn zege. De 23-jarige Ethiopiër loopt 24.45 min. op de 9000 meter. Hij verslaat onder meer wereldkampioen Muktar Edris, titelverdediger Aweke Ayalew, Timothy Toroitich en Imane Merga. Molla heeft internationaal geen grote naam, maar hij is Afrikaans kampioen geworden op de 5000 meter (2015). Ook heeft de Ethiopiër al vijf nationale titels achter zijn naam staan op 5000 meter en cross.

Op het podium komen de 16-jarige Oegandees Jacob Kiplimo en de Eritreër Aron Kifle. Beide atleten worden beloond voor hun actieve rol in de cross, waarbij ze enkele malen versnellen. Kiplimo is wereldkampioen op de cross bij de junioren. In Atapuerca wint Senbere Teferi de 8000 meter met 25.21 min. De Ethiopische favoriete krijgt nog onverwacht forse tegenstand van de Keniaanse Margaret Chelimo, die in dezelfde tijd tweede wordt. Alice Aprot (Ken.) wordt derde. De beste Spaanse is Trihas Gebre op de vierde plaats (25.50).

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>