Camille Herron loopt wereldrecord 100 mijlen

De Amerikaanse ultraloopster Camille Herron heeft in eigen land een nieuw wereldrecord gelopen op 100 Engelse mijlen met 12.42.39 u.. Dat is 160,9344 km. Ze wint de Tunnel Hill 100 in Vienna (Ill.) en is ook sneller dan alle mannen. Het is bovendien een parcoursrecord.

Herron verpulvert het oude wereldrecord met meer dan een uur. In 2015 is de 35-jarige loopster wereldkampioene geworden op 50 kilometer en 100 kilometer. Dit jaar heeft ze de Comrades Marathon in Zuid-Afrika gewonnen. De Amerikaanse is daarna niet erg succesvol in de Western States 100 (ook 100 mijlen), die snel daarna op het programma staat. In Vienna lukt het wel. Het is totnutoe de langste afstand voor de Amerikaanse ultraloopster, die ook heel veel marathons heeft gelopen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>