Japanse ex-marathonloopster Hara betrapt bij winkeldiefstal

De voormalige marathonloopster Yumiko Hara is door de rechtbank in het district Tochigi veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens winkeldiefstal. De 35-jarige Japanse heeft eind juli in een supermarkt acht artikelen met een waarde van ruim 20 euro meegenomen zonder te betalen. Hara heeft in 2005 in Nagoya de marathon gewonnen en in 2007 in Osaka. Haar persoonlijk record is 2.23.48 u. Zij heeft deelgenomen aan twee wereldkampioenschappen. Haar verdediging heeft tijdens de rechtszaak gezegd dat met de supermarkt een schikking is getroffen. Daarnaast heeft de rechter rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden. Hara heeft zich vrijwillig laten behandelen wegens eetstoornissen (boulimia), die volgens de verdediging veroorzaakt zijn door haar atletiekcarriere. Dat zou de aanleiding voor de diefstal zijn geweest.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>