Joop Waterreus (81) overleden

Op maandag 6 november 2017 is oud-voorzitter Joop Waterreus overleden. Hij was 81 jaar. Joop is rond 1957 begonnen bij het toenmalige DOS als middenafstandsloper en later was hij nog een verdienstelijk 400m hordenloper. Maar ook kwam hij uit op ver- en hoogspringen. Voetballen kon hij ook goed, want elk jaar maakte hij deel uit van het elftal dat op Nieuwjaarsdag de traditionele voetbalwedstrijd tegen Minerva speelde.

Na de fusie tot AVR in 1967 fungeerde Joop gedurende vakanties van trainers eind jaren zestig diverse malen als invaltrainer. Vanaf halverwege 1969 vormde hij samen met Egbert Mekes Jr. de redactie van ‘Op Uw Plaatsen’, het clubblad van AVR. Hij bouwde het clubblad uit van een, naar eigen zeggen, ‘uitslagenblaadje’  tot een volwaardig clubblad. Ook in zijn DOS-lidmaatschap schreef hij al menigmaal wedstrijdverslagen in ‘Ons clubblad’, het clubblad van DOS. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Bas van Dam

    Joop was een voorbeeld voor velen en met name alle vrijwilligers in de sport. Heeft in Amsterdam ontzettend veel goed werk gedaan voor de marathon, de atletiek en impliciet dus ook voor Phanos. Is altijd een vrijwilliger tussen de andere vrijwilligers gebleven.