Betsy Saina wil ook op marathon naar internationale top

De Keniaanse Betsy Saina loopt op 5 november de New York City-marathon. De 29-jarige atlete heeft eerder dit jaar geprobeerd haar debuut te maken op deze afstand in Tokio. Daar is zij uitgevallen met een achillespeesblessure. Saina woont in de Verenigde Staten (Colorado Springs), maar heeft zich op de marathon drie maanden voorbereid in Iten in Kenia. Dat is een bewuste keuze geweest, want in de VS traint ze vaak alleen. Bij de trainingen heeft ze nu gezelschap gehad van de toppers Edna Kiplagat en Mary Keitany. Deze beide atletes starten ook in New York. En zij hebben haar waardevolle tips en advies gegeven. In Kenia heeft Betsy Saina getraind bij Patrick Sang en Richard Metto. De Keniaanse hoopt op een doorbraak in New York. Op de Spelen in Rio is ze vijfde geworden op de 10.000 meter met 30.07.78 min. Ze wil nu ook op de marathon naar de grote internationale toernooien.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>