Arne Gabius en Fate Tola favoriet Duitse marathontitel

De Duitse recordhouder op de marathon Arne Gabius (2.08.33) en Fate Tola (2.25.14) zijn de grote favorieten voor de nationale marathontitel in Frankfurt (komende zondag). Tola is vorig jaar ook kampioene geworden met een tweede plaats. Een dergelijke hoge klassering bij de vrouwen zal dit jaar moeilijker worden met zeven atlete’s, die al eens onder 2.25 u. zijn gefinisht.

Feyse Tadese (Eth.) is de snelste vrouw op de startlijst met 2.20.27 u. Grootste naam in het deelnemersveld is de Keniaanse Vivian Cheruiyot in haar tweede marathon. Ook de Amerikaanse Sara Hall gaat van start. Andere Duitse deelneemsters zijn Katharina Heinig (2.28.34) en debutante Franziska Reng. Op de startlijst in Frankfurt is Getu Feleke de snelste loper met 2.04.50 u. Zes mannen hebben beste tijden onder 2.08 u. achter hun naam staan. Er komt ook een aantal sterke Polen met o.a. Henrik Szost. Gabius kan zich met een tijd onder 2.10 u. weer in de Europese top melden. Andere Duitse deelnemers zijn Marcin Blazinski (2.14.45) en de debutanten Florian Orth en Timo Göhler.
 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>