Abdi Nageeye loopt Nederlands record in Amsterdam [update met video interview en finish]

De TCS Amsterdam Marathon is gewonnen door Lawrence Cherono. De Keniaan vocht tot de laatste meters een spannend duel uit met zijn landgenoot Norbert Kigen. Cherono wist pas in het Olympisch Stadion een klein gaatje te slaan en won de wedstrijd in een tijd van 2:05.09. Hij verbeterde hiermee het parcoursrecord van verleden jaar. Dat stond op 2:05.21. Maar liefst vier lopers bleven onder de 2:06.

En er was nog meer te vieren. Abdi Nageeye liep een ijzersterke race en wist het Nederlands record van Kamiel Maase te verbeteren. In een zorgvuldig opgebouwde race snoepte Nageeye uiteindelijk 5 seconden van het oude record af. Hij liep een tijd van 2:08.16.

Abdi Nageeye verbetert Nederlands record van Kamiel Maase

Een bericht gedeeld door Losse Veter (@losseveter) op

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>