Geeft intensief sporten schade aan het hart?

Hardlopend de MRI in

Regelmatige lichaamsbeweging verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Maar dat wil niet zeggen dat alle lichaamsbeweging gezond is. Er zijn aanwijzingen dat zeer intensieve inspanning, zoals het lopen van een marathon, microschade oplevert aan hart en spieren. Om te onderzoeken hoe groot deze schade is, gaan onderzoekers van Radboudumc en AMC twaalf deelnemers aan de Amsterdam Marathon intensief volgen, met onder andere een MRI-onderzoek voor en vlak na de race. Lees verder op RadboudUMC.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>