Mythes over sport en voeding ontzenuwd


foto: Jaimie Peeters

Wielrenners die elke avond een bord pasta eten. Het flesje sportdrank na een inspannende wedstrijd. Drogisterijrekken vol voedingssupplementen. Als het gaat om sport en voeding, zijn er veel halve en hele waarheden, weet Fontys-docent Vera Wisse. In het boek ‘Eet als een atleet’ scheidt de voedingswetenschapper samen met twee andere sportdiëtisten de zin van de onzin. De rode draad: er is geen algemeen voedingspatroon met koolhydraten en eiwitten voor een sporter. “Er zit nogal een verschil tussen een tennisser die voor en na schooltijd traint en iemand die een triatlon loopt en daarvoor fulltime traint”, weet Wisse. Lees verder op Fontys.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>