Ruth rent op blote voeten: “Glas is onze grootste vijand”

Voorbijgangers kijken haar vaak raar aan, maar dat maakt de 43-jarige Ruth Langemeijer uit Amsterdam niet uit. Zij rent, weer of geen weer, vier keer per week op blote voeten hard. Zo ook zondag, als de halve marathon van Amsterdam op het programma staat. Lees verder op RTV-NH.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    • Net zo is het bij sommigen ingesleten dat (hard/)lopen alleen mét schoenen zou kunnen… Of die als kind ooit de pret hebben mogen beleven om blootsvoets over het strand/de speelweide te hollen?

  • Schoenen zijn strikt optioneel. En paradoxaal, straten zijn prima om op te lopen, voor mij althans prettiger dan een pad in de natuur (grind, takjes…). Asfalt is heerlijk. En je ziet (overdag) goed waar je loopt, nooit me echt bezeerd.
    Het lopen zonder schoenen helpt vooral hen met incorrecte looptechniek (99,99% van NL) die er voor open staan staan iets aan te doen (dat is misschien 0,02%).

    Eenmaal door de ervaring bijgeschoold kun je zonder, al blijft het fijn en nuttig op het koele gras na een heftige training. Vind ik, althans.