Duitse Alina Reh (20) loopt hele goede 10 kilometer in Berlijn  

Alina Reh wint de 10 kilometer in Berlijn met 31.38 min. De 20-jarige Duitse uit Laichingen vestigt hiermee een nieuw record bij de neo-senioren (onder 23 jaar). Het is ook de tweede tijd ooit in Duitsland. Alleen Irina Mikitenko (30.57) is sneller geweest. Ook bij de mannen is er een fraaie zege. De 19-jarige Matthew Kimeli uit Kenia wint met 27.32 min.
Reh heeft een uitstekende dag in Berlijn. Ze verbetert haar beste tijd met anderhalve minuut. De loopster van SSV Ulm heeft haar race goed ingedeeld en is in het tweede gedeelte sneller. Na ca. 6 kilometer achterhaalt de Duitse de Oegandese Stella Chesang. Op ruim een kilometer voor de finish pakt ze definitief de leiding in de wedstrijd. Dat ze aanleg heeft voor de langere afstanden is drie weken eerder al gebleken. Alina Reh loopt dan 1.11.23 u. op de halve marathon. Ondanks de successen op de weg blijft in 2018 de 5000 meter de belangrijkste afstand. Op de 5000 meter op de baan zit ze nog niet aan haar maximum, zegt ze, en volgend jaar wil ze graag onder de 15 minuten lopen. Maar er zal ook een 10.000 meter op haar programma staan. Binnenkort vertrekt de atlete naar het Zuidafrikaanse Dullstroom. Dat wordt haar eerste hoogtestage.
 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>