Tweevoudig winnaar Edwin Kiptoo debuteert in Amsterdam: ‘Als ze 2u05′ lopen ben ik erbij’ [+ video]

Edwin Kiptoo won al twee maal de Dam tot Damloop. De talentvolle Keniaan maakt nu zijn debuut op de marathon in Amsterdam en is vrij ambitieus. Vorig haasde Kiptoo waardoor hij het parcours al grotendeels kent.

Snelle carriere
Kiptoo loopt pas een paar jaar. De 23-jarige Keniaan wilde na de middelbare school het liefst voor arts gaan studeren. Maar zijn ouders hadden geen geld. Doordat andere jongens van zijn school succes hadden met hardlopen, besloot hij ook een poging te wagen. Twee jaar later won Kiptoo al de Dam tot Damloop.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>