Festus Talam wint marathon Eindhoven, Eunice Jeptoo snelste bij vrouwen

De Keniaan Festus Talam heeft in een spannende strijd de 34e Marathon Eindhoven gewonnen. De 23-jarige nummer 1 van vorig jaar schudde pas enkele meters voor de finish zijn laatste overgebleven concurrent van zich af en kwam na 2:06:13 in een nieuw PR over de finish. Hiermee was hij 13 seconden sneller dan vorig jaar.

Landgenoot Felix Kirwa kwam slechts enkele honderden seconden later over de finish en kreeg dezelfde eindtijd op zijn naam. Andere favoriet Marius Kipserem kwam na 2:06:42 over de finish en maakte daarmee het podium compleet.

Bij de vrouwen won de Keniaanse Eunice Jeptoo in een nieuw PR: 2:26:13

Festus Talem wint de Eindhoven marathon na een spannende eindsprint. Tijd officieus 2.06.12

Een bericht gedeeld door Losse Veter (@losseveter) op

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>