‘Werkloze’ atlete Eline Berings zoekt financiële steun

Met een oproep op Instagram heeft hordeloopster Eline Berings de zoektocht naar financiële steun geopend. De Gentse plaatste zich in juli op het nippertje voor het WK in Londen nadat ze twee jaar aan de kant stond met gescheurde kruisbanden in de knie, maar heeft al even geen profcontract meer.

“Gezocht: support”, schrijft Berings op Instagram. “Aangezien ik van een werkloosheidsuitkering moet leven om aan topsport te kunnen blijven doen, ben ik op zoek naar financiële partners om mij op weg te helpen naar het WK indoor in Birmingham en het EK in Berlijn.” Dat ze 31 jaar is, weerhoudt de voormalige Europese indoorkampioene er niet van nog grote ambities te koesteren. “Na twee jaar van zwaar blessureleed heb ik me terug gevochten, en is het tijd om te presteren op het allerhoogste niveau. Om dat te bereiken, kan elke steun het verschil maken.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Steven Pauwels

  “Aangezien ik van een werkloosheidsuitkering moet leven om aan topsport te kunnen blijven doen” .. Allicht de slechtst mogelijke woordkeuze om je ‘probleem’ aan te kaarten. Je ‘moet’ helemaal geen topsport doen en je ‘moet’ helemaal geen werkloosheidsuitkering gaan cashen. Je kan ook gewoon gaan werken. Je vraagt hier eigenlijk geld van dezelfde bedrijven wiens belastingsgeld wordt gebruikt om jouw uitkering betalen. Met jouw diploma en uitstraling denk ik dat je best wel bedrijven kan vinden die een soort van tussenoplossing kunnen voorzien. Krijg van een bedrijf een loon, werk 4u per dag vanuit je bed voor deze firma en giet de rest in een klassieke sponsoringsformule. Ik zou zeggen: Go big or go Calimero. Maar met jouw capaciteiten zou ik Big gaan. Veel succes!

   • @DK Dat ligt er een beetje aan welk onderdeel je beoefend… een meerkamper gaat dat echt niet redden , zonder afbreuk te doen aan zijn rust (die er weer voor zorgt dat hij niet geblesseerd raakt). Vergeet niet dat topsport niet stopt wanneer je van de baan/het veld afstapt… Dat gaat 24 uur per dag verder, met rusten, eten, meerdere keren trainen. Dit combineren met een part-time baan is lastig omdat één van die drie dingen dan in het geding komt…

 • Ik heb even de wereldranglijst gecheckt; 64e. Als je dan 31 jaar bent en een behoorlijk blessureverleden zullen de sponsors niet in een rij staan om flink bij te springen lijkt mij. Misschien dat de bakker op de hoek of het plaatselijke bedrijf je wel wat wil bij wil steken uit liefde voor de sport of omdat er op nationaal niveau nog wel enige exposure is.

  Ik gun haar die sponsor en die droom wel degelijk maar of het reeël is? Soms moet je de waarheid (hoe hard die ook kan zijn) onder ogen zien.

  • Dat ben ik helemaal met je eens. Het zal ook moeilijk worden en de gunfactor is hier erg belangrijk. Ik denk dan ook dat ze het in crowdfunding moment zoeken. Dan kan ze nog wel een paar duizend euro ophalen denk ik.

   Echter, hierboven wordt gesteld dat je naast topsport makkelijk 20 uur kunt werken en dat bestrijd ik. Een parttime baan naast sport betekent ook parttime sport en dat is geen topsport. Rest de atleet alleen nog keuzes te maken. Dat instiet altijd makkelijk, maar wel nodig

   • @Laurien
    Crowdfunding klinkt natuurlijk heel leuk en aardig maar als het gaat om een luttele paar duizend euro denk ik dat je beter een parttime baan kunt gaan zoeken. Ook een crowdfundingactie is niet gratuit en er hangen bepaalde verplichtingen aan t.o.v. de donateurs lijkt mij.

    Ik denk persoonlijk dat een parttimebaan mits in goed overleg met een meedenkende werkgever wél met topsport te combineren moet zijn. Voor een meerkampster is het misschien wat lastiger maar voor een specialiste op horden? Het staat me nog bij dat marathonloper en Olympiëganger John Vermeule vroeger een (fysiek zware) fulltime baan naast zijn topsportbestaan had. Hij liep toen volgens mij ergens in de 2 uur 12 minuten. Dat zou een partime kantoorbaan met weinig fysieke belasting niet kunnen?

    • Bijzonder arrogante attitude van Berings. Leeft al jaren op kosten van de belastingsbetaler. Vindt dat die nog maar wat meer moet ophoesten om ‘la Berings’ verder van een luilekkerleventje te laten genieten.
     Begin maar eens met deeltijds te werken, iets wat je al jaren geleden had moeten doen. Je zou meteen weten in welke luxepositie je je nu bevindt. Verder is het bewezen dat het mentaal een enorme boost geeft, als je ook met andere nuttige zaken bezig bent, i.p.v. enkel met je sport. Alleen daardoor zullen de prestaties al de hoogte ingaan.