Zevenheuvelennacht uitverkocht


foto: RobKleeringvanBeerenbergh

De inschrijving van de Zevenheuvelennacht zit vol. 7.500 hardlopers hebben zich ingeschreven voor de Nijmeegse loop door het donker. De Zevenheuvelennacht is hiermee eerder uitverkocht dan vorig jaar. Bedrijvenlopers kunnen zich nog wel inschrijven voor de 7 kilometer bij de Zevenheuvelennacht. Het is voor het eerst dat de Scholten Awater Bedrijvenloop ook op zaterdagavond plaatsvindt. Op zaterdag 18 november krijgen de deelnemers tijdens het lopen onder andere een lichtkunstwerk van artistiek ingenieur Luuk van Laake te zien.

Kunstwerk
Het donkerste gedeelte van het parcours van de nachtloop wordt speciaal voor de vijfde editie van de nachtloop op een bijzondere en kunstzinnige manier verlicht. Lichtlijnen lijken op magische wijze te zweven boven de hoofden van de lopers en vormen een abstracte weg van licht boven de echte weg. De natuurlijke dieptewerking wordt nog versterkt door een subtiel patroon dat door de installatie heen loopt. De beleving wordt ondersteund door muziek. Het lichtkunstwerk voor de Zevenheuvelennacht is ontwikkeld door Luuk van Laake van Digiluce in samenwerking met de Stichting Zevenheuvelenloop en Aukes Theatertechniek en wordt op een duurzame manier gerealiseerd door gebruik te maken van een GreenBattery.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>