Positieve test wereldkampioen berglopen Mamu

Bij de wereldkampioenschappen berglopen in het Italiaanse Premana heeft Petro Mamu positief getest op een astma-medicijn dat op de verboden lijst staat. De 33-jarige Eritreër is in augustus wereldkampioen geworden op de langste afstand (32 km.). Die titel is hij kwijt. Al zijn uitslagen na 30 juli worden geschrapt. Een schorsing van twee jaren is ingekort tot een periode van negen maanden omdat de atleet volledig zijn medewerking heeft verleend. De Italiaan Francesco Puppi krijgt goud en het zilver is voor de Zwitser Pascal Egli. De Amerikaan Tayte Pollmann komt nu op het podium op de bronzen plek. De medailles zullen opnieuw uitgereikt worden bij de WK-berglopen in 2018 in juni in Polen. De schorsing van Mamu is ingegaan op 19 september.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>