Politica Debaets wil gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen in Brussels Marathon

Dat de mannelijke winnaar van de Brussels Marathon 1.000 euro krijgt en de vrouwelijke winnaar maar 300 euro, kan voor Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets niet door de beugel. Zij pleit voor gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen. Terwijl Stephen Kiplagat, de winnaar bij de mannen, 1.000 euro krijgt voor zijn overwinning, moet zijn vrouwelijke evenknie, de Belgische Christelle Lemaire, het stellen met maar 300 euro aan prijzengeld. “Nochtans heeft Christelle Lemaire dezelfde afstand gelopen”, zegt CD&V-politica Bianca Debaets. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>