Kim Dillen scherpt marathon pr met ruim 3 minuten aan in Berlijn


(foto: Orange Pictures)

Kim Dillen heeft in Berlijn haar beste tijd op de marathon flink aangescherpt. Dillen noteerde een tijd van 2u33’24” en kwam als twaalfde over de streep. Hiermee was ze ruim drie minuten sneller dan haar oude besttijd die ze in 2014 noteerde.

Het was voor de 34-jarige atlete de eerste marathon weer sinds drie jaar. Haar laatste marathon liep ze in 2014 toen ze in haar thuisstad de marathon van Eindhoven won. Daar noteerde ze toen een tijd van 2u36’35”. In de jaren daarna kampte ze met een voetblessure. Vorig jaar na het EK in Amsterdam, waar ze deelnam het de halve marathon, werd de knoop doorgehakt. In september ging ze daarvoor onder het mes en met succes.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>