Vivian Cheruiyot loopt marathon in Frankfurt

De Keniaanse Vivian Cheruiyot zal op 29 oktober haar tweede marathon in Frankfurt lopen na haar debuut in het voorjaar in Londen. In Rio is zij Olympisch kampioene geworden op de 5000 meter. De 34-jarige atlete is ook vijf keer wereldkampioene op de baan geworden. Dit jaar is Cheruiyot overgestapt naar de wegatletiek. Eind oktober worden in Frankfurt zo’n 15.000 deelnemers verwacht bij de 36e editie.

Bij haar marathondebuut in april in Londen is de loopster vierde geworden met 2.23.50 u. De Keniaanse kan waarschijnlijk sneller lopen en het parcoursrecord komt dan in zicht. Dat staat met 2.21.01 u. op naam van de Ethiopische Meselech Melkamu (2012). Als dat lukt, kan Cheruiyot een bonus van 30.000 euro verdienen, die beschikbaar is gesteld door een sponsor. De vorm is in ieder geval goed. Onlangs heeft ze op de halve marathon bij de Great North Run in Newcastle een persoonlijk record gelopen met 1.07.44 u. De Keniaanse weet inmiddels dat er in Frankfurt altijd een bijzondere binnenkomst is op een rode loper in een feestelijke hal. “Ik hoop dat ik nog kan lachen als ik naar de finish loop”, zegt ze

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>