Eliud Kipchoge weet dat marathonrecord verwacht wordt

“Van het drietal in Berlijn sta ik het meeste onder druk vanwege de tijd in Monza en het Olympisch goud”, zegt Eliud Kipchoge. Samen met Wilson Kipsang en Kenenisa Bekele vormt hij het toptrio van de Berlijn-marathon (24 september). De verwachtingen zijn hoog;  een verbetering van het wereldrecord van Dennis Kimetto (2.02.57) uit 2014.

Kipsang heeft in 2013 het vorige wereldrecord gelopen. Bekele heeft de tijd van Kimetto op 6 seconden gemist. Kipchoge heeft zelf officieel 2.03.05 u. gelopen. “Wij zijn allemaal topatleten. Ik heb respect voor Kipsang en Bekele. Maar toen mijn atletiekcarriere veertien jaar geleden begon, zei mijn coach; de grootste tegenstander ben je zelf.” Kipchoge geeft toe dat hij onder druk staat, maar de 33-jarige Keniaan kan er goed mee omgaan. Hij heeft goed kunnen trainen in de voorbereiding op de Berlijn-marathon. De atleet -bijgenaamd De Filosoof- weet dat er iets verwacht wordt, omdat hij in mei 2.00.25 u. op het racecircuit van Monza heeft gelopen, een officieus wereldrecord op de marathon. In 2015 heeft Kipchoge gewonnen in Berlijn in een memorabele race (2.04.00) met flapperende schoenen door een losse zool. Hij wordt gesponsord door een autofabrikant met vestiging in Kenia en die heeft hem al vast een zeer luxe terreinwagen beloofd als hij slaagt in zijn aanval op het wereldrecord.
 
 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Het wordt toch tijd dat meneer ook eens een keer een ‘slechte’ marathon loopt. Als hij dit ook nog pakt dan valt er niks meer te winnen.