Bekende namen tijdens de Vredesloop Den Haag

De organisatie van de Vredesloop Den Haag is erg enthousiast om een aantal namen bekend te maken, welke aanwezig zullen zijn op zondag 24 september. Allen hebben een mooie connectie met het unieke hardloopevenement wat volledig in het teken staat van Vrede en vrijheid.

Julia Zahra
Singer songwriter Julia Zahra, o.a. bekend van televisieprogramma’s The Voice of Holland en De Beste Zangers, komt voor de start van de 5 km Loop (rond 10.15 uur) langs op de President Kennedylaan. Julia Zahra, voorheen Julia van der Toorn, was op haar 17e de grote winnares van het vierde seizoen van The Voice of Holland. Met haar bijzondere auditie blies ze de coaches van hun stoelen en behaalde ze de nummer 1 in de Single Top 100. Met haar kenmerkende warme stemgeluid en akoestische gitaar zal zij voorafgaand aan de 5 km Loop een optreden verzorgen.

Vincent Bijlo
Voorafgaand aan de 10 km Loop is Vincent Bijlo aanwezig. Cabaretier en columnist Vincent is Ambassadeur van de Vrede voor vredesorganisatie PAX. In samenwerking met deze organisatie zal Vincent het startschot geven en voorzien van een motiverende toespraak. Hij roept iedereen op mee te lopen want ‘door te blijven zitten, is de wereld nog nooit vrediger geworden’.

Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven
Net zoals twee jaar geleden zal ook dit jaar Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven verschijnen aan de start van de 10 km Loop. Bij deze bijzondere jubileumeditie loopt ook de prins mee voor Vrede.

Dit jaar op zondag
De Vredesloop Den Haag is op dit jaar op zondag in plaats van zaterdag. Ook dit jaar zullen duizenden deelnemers gezamenlijk lopen voor de Vrede. De routes zijn enigszins aangepast ten opzichte van vorig jaar. Zo is de start/finish locatie verplaatst naar de President Kennedylaan. Deelnemers kunnen evenals voorgaande jaren kiezen uit vier afstanden:1,5 KM, 2,5 KM, 5 KM en 10 KM. Het parcours gaat langs diverse historische monumenten en locaties die in het teken staan van Vrede en vrijheid.

Just Peace Festival en de Haagse Internationale Open Dag
De Vredesloop Den Haag is onderdeel van het Just Peace Festival, dat een maatschappelijke impact heeft. Highlights van het festival zijn de Haguetalks, foto en film vertoningen en de Haagse International Open Dag.

persbericht

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>