WK-24 uur: Zilver Johan Steene wordt brons

Bij de wereldkampioenschappen 24 uur in Belfast heeft de Zweed Johan Steene in juli 266,515 km. gelopen. Hij wint zilver. Maar na hertelling van de rondjes krijgt de Pool Sebastian Bialobrzeski er een rondje van 1650 meter bij. Zilver wordt nu brons. “Het is goed, dat het precies gedaan wordt, maar het is een schande dat ze niet eens de afstand kunnen meten”, zegt Steene. Er zijn protesten gekomen, nadat het tijdsysteem ca. tien minuten is uitgevallen. Direct na afloop is er al kritiek en twee maanden later worden nieuwe uitslagen gepubliceerd.
 
De 43-jarige ultraloper uit Stockholm heeft contact gehad met de Pool Sebastian Bialobrzeski, die nu opschuift naar de tweede plek. Ze hebben zilver en brons geruild. In het Noord-Ierse Belfast is met een chip gelopen met op twee plaatsen een tijdwaarneming. Dat is een korte tijd misgegaan. Alles is nog eens nagekeken, ook filmbeelden van de wedstrijd. De Zweed Steene lijkt liever vooruit te kijken dan er nog lang mee bezig te zijn. Op zijn programma staan ultratrails, maar hij wil ook nog een keer meedoen aan een 6-daagse, waarschijnlijk in 2019. Dan wil hij meer dan 1000 km. lopen. Hopelijk klopt de meting dan wel, zegt hij.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>