1 op 3 agenten verzaakt verplichte fitnesstest

Maatregelen om ervoor te zorgen dat meer politieagenten meedoen aan de verplichte conditietest, hebben onvoldoende resultaat. Dat blijkt uit een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Bijna een op de drie politiemedewerkers (30 procent) doet niet mee aan de toets terwijl die verplicht is. Elke agent die wapens tot zijn of haar beschikking heeft, moet ten minste één keer per jaar de fysieke vaardigheidstoets (FVT) doen. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Verplicht en toch doen ze het niet, hoe kan dat? Sanctie? Lijst van verzakers intern op het prikbord hangen. Pittig gesprek met de chef. Belang benadrukken en vast item op afdelingsoverleg. Bonus voor iedere 5kg minder lichaamsgewicht die men een jaar weet vast te houden. Zonde, wat is er nu mooier dan een getraind lichaam in een kostuum?

   • Das simpel, een getraind lichaam zonder kostuum is een stuk aantrekkelijker.
    De verplichting is er dus niet in de praktijk. Ik zou zeggen, jaarlijks een test, afhankelijk van leeftijd/functie. Niet voldoen of niet op konen dagen betekend meteen op non actief stellen.
    Mensen die door ziekte etc. niet kunnen, worden dan afgekeurd met fatsoenlijke behandeling.
    Agenten zonder reden zijn gewoon lui en onwillig, wat mij betreft ontslaan, wat eigen schuld.

 • Dit probleem doet zich ook voor bij andere beroepstakken, zoals brandweer en militairen.
  Zelf vind ik wel dat je bij dit probleem nog onderscheid kunt maken of een personeelslid werkzaam is in een “actieve dienst” dan wel in een kantoorbaan werkzaam is. Niet iedereen is namelijk gecharmeerd om aan sport te doen!
  Zelfs in mijn baan als sportdocent zie ik regelmatig collega’s die ook hoognodig zelf eens iets aan hun conditie mogen gaan doen, temeer omdat ze een voorbeeldfunctie vervullen voor de jeugd.