Michel Butter en Koen Naert van start in New York marathon [startveld elite]

Michel Butter en Koen Naert hebben als najaarsmarathon voor New York gekozen. Het wordt voor beide atleten hun tweede deelname aan een major marathon. Naert liep twee jaar geleden in Berlijn waar hij tot een tijd van 2u10’31” noteerde. Dit voorjaar scherpte Naert deze tijd in Rotterdam aan tot 2u10’16”.

Michel Butter liep in 2012 in Boston waar hij met een sterke klassering zevende overall werd. Een half jaar later dook Butter in Amsterdam vervolgens onder de 2u10’. Dit najaar kiest hij bewust voor New York, een marathon met een heuvelachtig en pittig parcours. ‘Ik wil mezelf blijven uitdagen en ervoor waken om in een soort van comfortzone elk jaar in het voorjaar Rotterdam te lopen en het najaar Amsterdam. In New York gaat het niet om de tijd, het is een strijdmarathon.’

Met de keuze voor New York kijkt Butter ook al met een schuin oog naar het EK volgend jaar in Berlijn. ‘De droom van een medaille is er nog steeds. In voorbereiding hierop wil ik een marathon lopen die niet geregisseerd is. In New York loop ik zonder hazen,’ aldus Butter die momenteel in Kenia verblijft. Kort voor de Dam tot Damloop komt hij terug. Tot aan New York heeft hij dan de Dam tot Damloop en de Bredase Singelloop als wedstrijden gepland. ‘Daarnaast zal ik gaan hazen in Amsterdam.’

In Kenia traint Butter weer in de voor hem inmiddels vertrouwde omgeving in Kaptagat. Butter verblijft wederom in het kamp van de atleten van Michel Boeting. ‘De duurlopen tot 30km train ik met ze mee.’

Startlijst mannen internationaal
Lemi Berhanu (ETH) 2:04:33
 
Lelisa Desisa (ETH) 2:04:45
 
Geoffrey Kamworor (KEN) 2:06:12 @GKamworor

Tadesse Abraham (SUI) 2:06:40 @run_tade

Lucas Rotich (KEN) 2:07:17
 
Ghirmay Ghebreslassie (ERI) 2:07:46
 
Hiroyuki Yamamoto (JPN) 2:09:12
 
Michael Butter (NED) 2:09:58 @michelbutter

Koen Naert (BEL) 2:10:16 @KoenNaert

Bayron Piedra (ECU) 2:14:12 @ByronPiedra_20

Francesco Puppi (ITA) Debut @fra_

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>