De wetenschappers zijn eruit: Lang of intensief sporten is slecht voor het mannelijk libido

Unknown-1_original

Lang of intensief sporten is slecht voor het mannelijk libido, dat meldde de New York Times eerder dit jaar op basis van recent onderzoek aan de Universiteit van North Carolina. Volgens de Amerikaanse krant richtte het meeste onderzoek zich tot nu toe op vrouwen.

De onderzoekers hebben zo’n 1100 sporters geïnterviewd. De nadruk lag niet op de testosteronwaarden in het bloed, maar het onderzoek concentreerde zich vooral op de psychologische invloed van de trainingen op het seksleven. Bij het onderzoek werd een onderscheid gemaakt tussen licht en zwaar trainen en tussen kort en lang trainen. De onderzoekers hebben overigens niet gekeken naar de combinatie van deze factoren, bijvoorbeeld naar het effect van kort en intensief sporten. Volgens onderzoeksleider Anthony Hackney was er een duidelijk verband te zien tussen zwaar sporten of lang sporten en een verminderd libido.

Over de oorzaken kan het onderzoek ons niets vertellen, zo stelt de New York Times. De onderzoekers willen verder onderzoek doen om duidelijker te krijgen op welk punt de training een negatieve invloed heeft. Bij lichte training is er namelijk sprake van een verhoging van het libido. Volgens de onderzoekers moet er dan ook ergens een omslagpunt liggen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>