Kimetto, Kirui, Dibaba en Kiplagat van start in Chicago Marathon


foto: Losse Veter

De organisatie van de Chicago Marathon beleeft op 8 oktober haar 40e editie. Voor deze jubileumeditie heeft de organisatie weer een zeer sterk deelnemersveld weten vast te leggen. Bij de mannen zal wereldrecordhouder Dennis Kimetto aan de start verschijnen. Hij zal het opnemen tegen tweevoudig wereldkampioen Abel Kirui. Hij won vorig jaar in Chicago, na een spannende strijd met Dickson Chumba.

Ook Zersenay Tadese staat aan de start. De Eritreër is vooral bekend van de halve marathon. Op die afstand is hij de regerend wereldrecordhouder. Tadese nam enkele maanden geleden deel aan het Breaking2-project.

Bij de vrouwen zijn de ogen vooral gericht op Tirunesh Dibaba en Florence Kiplagat. Die laatste atlete won al twee keer eerder in Chicago en heeft al een indrukwekkende staat van dienst op de marathon. Dibaba is een legende op de baan en heeft inmiddels laten zien ook op de marathon tot de absolute wereldtop te behoren. Dit voorjaar werd ze tweede in Londen met een tijd van 2:17.56. Ze is daarmee de op twee na snelste atlete ter wereld.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>