Dafne Schippers wint 200 meter en behoudt wereldtitel [+ racevideo]


(Foto: Orange Pictures/Ronald Hoogendoorn)

Wereldkampioen worden is gemakkelijker dan wereldkampioen blijven. Over die oude sportwet kan Dafne Schippers meepraten, maar ze wist haar twijfels en tegenslagen vrijdagavond op glorieuze wijze te overwinnen. Ze prolongeerde haar wereldtitel in haar snelste tijd van het seizoen: 22,05 seconden. Lees verder op Volkskrant.nl

Tip: Neem een abonnement op het Losse Veter magazine: Voor €29,95 lees je een jaar lang het Losse Veter magazine én krijg je Philips sportoortjes erbij cadeau. In elke editie maar liefst 16 pagina’s over voeding en recepten.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Mooi hoor, gelukkig heeft ze haar ijzersterke karakter behouden!
  Haar kick is helaas weg, gauw weer terug naar Bennema zodat ze de volgende keren ook Bowie en Thompson kan verslaan.

 • Gewoon top, 2 maal op rij, op het oog niet supersnel, maar kijkend naar de overal sprinttijden gewoon ijzersterk. Finish was ook top, het leek even of ze ingehaald zou worden, maar tot op de streep optimaal.

 • Zonder meer een geweldige prestatie en felicitaties voor haar en haar team zijn op hun plaats. Maar ik kijk graag ook verder. Er zit nog zoveel in die vrouw. Dat moet met zorg mee omgegaan worden.
  Ze heeft nu medailles gewonnen door een ijzersterke mentaliteit en afzeggingen of blessures van anderen, niet door fantastische tijden. De tijden zijn zeker nog geweldig maar verslechterd ten opzichte van 2 jaar geleden. Wil ze de komende 5 jaar ook nog medailles winnen dan moeten de snellere tijden makkelijker komen.
  Dankzij Reider is start verbeterd en belastbaarheid waarschijnlijk sterk verbeterd. Toch is snelheid minder en moet er dus weer iets terugkomen of iets worden toegevoegd. Spieromvang is niet alles. Andere sprintsters zijn ook niet zo sterk maar hebben wellicht meer souplesse.
  De echte topjaren kunnen voor Dafne nog komen. Laat haar en haar team de juiste besluiten nemen om kracht, techniek, belastbaarheid, souplesse en snelheid in een mooie balans te brengen en te houden. Ze zal dan nog veel meer kunnen winnen en genieten.

  • Los van je argumenten, niemand op de sprint in londen was snel, geen man/vrouw, meerkamper, hordenloper, echt niemand. Het kan natuurlijk niet zo zijn dan echt iedereen niet in vorm is. In dat licht was de tijd prima.
   Andere baan, warmer en de tijd was heel anders geweest.

   • Ongeacht het weer en de tijden, haar snelle laatste stuk is niet meer. Haar concurrenten lopen zomaar in, terwijl dat niet mag.
    .. maar misschien denk ik daar te makkelijk over. Eerste stuk erg snel lopen heeft wellicht tot gevolg dat je later een beetje moe wordt.

    • Maar in plaats daarvan loopt ze een fantastische bocht waar ze haar kick ook goed in kwijt kan, niemand die sneller de bocht uit accelereert.

     2 keer achter elkaar wereldkampioen, 5 WK medailles in totaal. En maar zeiken in dit land.

     Dit jaar lag de focus op het WK. Met een bronzen en een gouden medaille is dat geslaagd. Vorig jaar liep ze haar snelste 100 in de eerste race en werd vijfde op de Spelen.

     Miller loopt onder de 22 in Eugene en heeft na 2 onderdelen 1 keer brons.

     Volgend jaar kan ze wat meer toewerken naar de DL, het EK zal niet het belangrijkst zijn, dan kunnen we kijken of er qua tijden ook progressie kan worden geboekt en kunnen we wat meer zeggen over haar ontwikkeling.

 • Meest opmerkelijke vond ik gisteren het commentaar na afloop van de wedstrijd. Je moest als kijker bijna geloven dat er een enorme wereldprestatie was neergezet. Termen als uitzonderlijke prestatie, en grote topvorm bleven maar genoemd worden. Feiten zijn helder. In Lausanne liept ze met tegenwind 22.10 en was er lof over de toewerking naar topvorm op wk van topcoach Reider. Nu maand later is er met grote moeite een 22.05 met rugwind. Dan is er mijn inziens in die maand niet gebeurd wat zo benoemd werd. Ik vind alle “lof” rond schippers en haar goede keuze voor Reider erg tekort doen aan Bennema die haar gebracht heeft en grotere prestaties heeft laten neerzetten. Iedereen kan toch zien dat onder Bennema ze de vrouwelijke Bolt was met haar magische versnelling en onder Reider is die weg.. Talou kwam zelfs bijna voorbij in laatste meters.

  • En 14 graden in de zeikregen zijn geen andere omstandigheden? Om nog maar te zwijgen van de druk.

   De enige die beter in vorm was dit WK was Ta Lou, knap gelopen, maar Dafne is vanwege haar klasse terecht de wereldkampioen.

   • Waar ben jij mee bezig? We zijn nederlanders, Je moet de boel wel de grond in boren he 🙂

    Overal is het trouwens een beetje bleek tournooi, echte uitschieters zijn zeldzaam.
    Ook het afscheid van Bolt en Farah liep niet soepel.
    Het probleem zit hem een beetje in de wr s die zijn zo sterk, dat alleen echte freaks of nature daar nog bij kunnen en die zijn natuurlijk zeldzaam.

    • Afgezien van de WR’s, het meeste valt inderdaad gewoon tegen. Hoogspringen vrouwen had een mooi niveau (gelukkig weer eens) en met 88,26 kukel je gewoon van het podium af bij het speerwerpen. Staat weer tegenover dat 12.59 voldoende was op de horden. Dat is best karig, Nadine presteerde relatief gezien gewoon heel goed.

     Maar ik weet niet of ze iets met die baan gedaan hebben t.o.v. 5 jaar terug of dat het echt alleen de omstandigheden zijn, maar het is verre van snel dit jaar. Soms gelukkig nog wel een beetje spannend.

 • Fysiek is wel voldoende over gezegd, al moet ik zeggen haar techniek is wel erg sterk hoor.

  Ik vind het ontzettend knap, voor een tweede keer lijkt mij mentaal alles wel moeilijker. Hier stapt iedereen toch wel makkelijk over heen. Ook de focus op een race winnen of de focus op een snelle tijd neerzetten is geheel anders.

  Toch kan ik er ook niet omheen dat ik twijfel aan het feit of ze hele grote stappen heeft gemaakt t.o.v. de tijd dat zij onder Bennema trainde. Wel typisch Nederlands dit haha.

 • Dafne was de beste en wie niet meedoet kan geen kampioen worden. Daarom wil ik niet speculeren of ze goud had gewonnen mochten Bowie en Thompson meedoen.

  Wel wil ik Schippers met Schippers vergelijken. En dan kan ik moeilijk concluderen dat ze beter is dan ooit. Ze zad behoorlijk van haar PR af, in tegenstelling tot de andere atleten. Die laatste meters gaan gewoon niet meer soepel. Mijns inziens komt dat door die enorme hoeveelheid spiermassa.

  Maar goed, ik ben geen expert en maar een leek. Ze wint goud en is dus de beste, maar of ze in haar beste vorm ooit is durf ik ten zeerste te betwijfelen.

  Ik hoop dat Dafne en omgeving dat eerlijk zullen inzien.

  Maar laat haar nu maar lekker genieten van deze fantastische prestaties. Want dat zijn het gewoon!