Deense Möller wint EK-goud op steeple in Polen

Anna Emilie Möller (19) maakt haar favorietenrol waar. Op de EK onder 23 jaar in het Poolse Bydgoszcz wint de Deense de 3000 meter steeple chase met 9.43.05 min. Ze gaat ook naar de WK in Londen. Op de Spelen in Rio heeft ze haar beste tijd gelopen met 9.32.68 min. “Ik stond vandaag onder druk, want ik ben de favoriete”, zegt Möller, die na afloop zichtbaar opgelucht is, dat het allemaal gelukt is. “Ik moet mijn plannen gewoon uitvoeren”. Dat doet het toptalent ook door op zo’n 900 meter voor de finish te versnellen. “Maar ik werd toch een beetje nerveus, toen Strebkova bij mij kon blijven. Dat had ik niet verwacht”. De Oekraïnse Nataliya Strebkova wordt uiteindelijke tweede op anderhalve seconde.

Deens succes is er ook voor Benjamin Lobo Vedel, die brons wint op de 400 meter met 46.08 sec. Beide atleten hebben twee jaar geleden ook op het podium gestaan bij de EK-junioren. Ook Vedel is 19 jaar en hij en Möller kunnen over twee jaar nog weer meedoen bij de Europese kampioenschappen onder 23 jaar, die dan in het Zweedse Gävle plaatsvinden. Door de wind is een snellere tijd niet mogelijk, aldus Vedel, die ook nog hoopt op plaatsing voor de WK. “Ik had het al aan de vlaggen gezien. Maar het gaat toch om die medaille en dan is de tijd niet zo belangrijk”. In de voorronde in Bydgoszcz heeft hij zijn beste tijd op de baanronde aangescherpt tot 45.85 sec. De WK-limiet is 45.50 sec.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>