Britse sprinter James Ellington knokt voor rentree na ernstig ongeluk

De Britse sprinter James Ellington is in januari van dit jaar ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk tijdens een trainingskamp op Tenerife. Daarbij heeft hij beide benen en zijn bekken gebroken. De 31-jarige atleet is vastbesloten om op niveau terug te keren in zijn sport. Ellington is samen met zijn trainingsmaat Nigel Levine aangereden op een motor door een auto, die op de verkeerde weghelft reed.

“Medici hebben gezegd dat ik niet meer kan hardlopen, maar ik leg de lat hoog. Ik wil terug naar de baan en mij in 2018 plaatsen voor de Commonwealth Games in Australië. Dat is mijn drijfveer”. De sprinter is een specialist op 100 en 200 meter. Hij heeft deelgenomen aan twee Olympische Spelen. De Brit heeft twee keer Europees goud gewonnen met de 4 x 100 meter-estafetteploeg. Hij wordt argwanend aangekeken door dokters als hij over zijn plannen voor een rentree praat, zo vertelt hij, maar hij blijft optimistisch. De atleet hoopt binnen 2-3 weken weer een beetje te kunnen joggen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>