Spaanse sprinter Hortelano nog niet klaar voor WK

Spaanse sprinter Bruno Hortelano ziet af van deelname aan de wereldkampioenschappen in Londen. De bond heeft hem aanvankelijk op een eerste selectielijst met kandidaten gezet. De nationale recordhouder op de 100 meter en 200 meter heeft september vorig jaar een ernstig verkeersongeval gehad. Daarbij is vooral zijn rechterhand en -arm beschadigd. Na een lange revalidatie en diverse operaties vindt Hortelano dat hij onvoldoende getraind is om op topniveau mee te doen in Londen. Hij richt zich op de WK-indoor in Birmingham van volgend jaar en de Olympische Spelen in 2020 in Tokio. Hortelano (25 jaar) is in Amsterdam Europees kampioen geworden op de 200 meter na diskwalificatie van Churandy Martina. Dat levert mooie filmbeelden op als de Spanjaard nog onwetend tijdens een interview na afloop te horen krijgt dat hij eerste geworden is.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>