Bram Wassenaar over de noodzaak van looptechniek, voor toplopers én recreanten

Wassenaar_Deelstra_34903_LV
Foto: Losse Veter

Bram Wassenaar heeft al de nodige topatleten begeleidt. Hij stond onder andere aan de basis van het Nederlands marathonrecord van Kamiel Maase en op dit begeleidt hij onder andere Andrea Deelstra, met een persoonlijk record van 2u26’46” is zij op dit moment Nederlands snelste atlete op de marathon. Ook nam ze afgelopen jaar deel aan de Olympische Spelen. Bram Wassenaar, zelf voormalig topatleet, legt in zijn trainingen veel nadruk op looptechniek. In onderstaande video vertelt hij over de veranderingen die hij in de looptechniek van Andrea Deelstra veranderd heeft toen zijn de overstap maakte van de korte afstanden op de baan naar de marathon. Tevens geeft hij een aantal voorbeelden van oefeningen waar elke loper baat bij zal hebben.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>