Opbrengst van Roparun 2017 5.497.643 euro

Tijdens de afsluitende feestavond is bekend gemaakt dat Roparun 2017 een bedrag van bijna 5,5 miljoen euro heeft opgebracht. Tijdens deze 26e editie van Roparun liepen 321 teams in het Pinksterweekend (3-5 juni) in estafette vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

In totaal hebben 8.500 mensen deelgenomen aan de Roparun. Directeur Theo Quaijtaal vertelt: “De editie van 2017 werd door de vele deelnemers en bezoekers als een indrukwekkend en meeslepend evenement beleefd. Dat is iets waar we als organisatie trots op zijn. Er is veel bewondering voor de sportieve prestatie van de teams en de geweldige inzet die zij hebben getoond om geld op te halen. Met deze mooie opbrengst kunnen we ook aankomend jaar weer veel goede doelen ondersteunen die bijdragen aan het motto van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.”

Slotavond
Tijdens de slotavond kwamen alle deelnemende teams bijeen om te horen wat de gezamenlijke opbrengst is. Een aantal teams, waaronder de drie teams met de hoogste opbrengst werden extra in het zonnetje gezet. Team 1: Stichting Hoekse Waard Runners had dit jaar het meeste geld ingezameld, namelijk het mooie bedrag van 88.888,88 euro. De opbrengst per team is te vinden via www.roparun.nl/teamopbrengsten.

Roparun 2018
Volgend jaar start de Roparun op zaterdag 19 mei in Parijs en Hamburg. Binnenkort openen hiervoor de inschrijvingen. Voor meer informatie kunnen teams kijken op www.roparun.nl.

Over de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en sindsdien is er al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit bedrag werd verdeeld over ruim 1.500 projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>